Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ketchup do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
ser żółty 0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z serem

Ziemniaki obrać, pokroić w słupki. W frytkownicy rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i usmażyć frytki na jasno złoty kolor. Po usmażeniu frytki wyłożyć na papierowy ręcznik aby ociekły z tłuszczu. Następnie przełożyć na talerze, oprószyć solą, posypać utartym żółtym serem, polać ketchupem. Frytki to idealny dodatek do pieczonego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.01.2014 08:07
prosty, a jaki fajny pomysl
IlonaAlbertos 17.01.2013 16:04
Frytki troszkę inaczej.
Iwona51
Iwona51 19.12.2011 10:00
smaczne
Wafelek2601 06.07.2011 11:29
pyszne
Monika193
Monika193 11.02.2011 17:00
ale kusisz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak