Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kg
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory umyć, podzielić na mniejsze cząstki, podlać w garnku małą ilością gorącej wody i rozparować pod przykryciem. Zestawić z ognia kiedy zmiękną. Przetrzeć je, zagotować i zaraz wlać do butelek lub słoików, pozostawiając w słoiku wolną przestrzeń 1 cm od góry, a butelce całą szyjkę. Zamknąć. Wstawić do kotła z gorącą wodą, której powinno być tyle, ile jest przecieru w opakowaniach lub trochę więcej. Od momentu zagotowania wody, płomień zmniejszyc i pasteryzować przecier ok. 30 min. Wystawić słoiki i butelki z kotła i po całkowitym wystudzeniu odstawić do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 08.02.2011 19:33
Po długiej imprezie zbawienny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak