Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem mielonym
Ocet, marmoladę, curry, sol, pieprz i migdały dodać na patelnie i dobrze wymieszać. Dodać mięso mielone i podsmażyć aż mięso będzie w całości brązowe. Mięso wyłożyć na ryż. Podawać.
ryż | 200 g |
mięso mielone | 40 dag |
cebula | 2 szt. |
mleko | 1/2 szklanki |
masło | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
bułka | 1 szt. |
dżem morelowy | 1 łyżka |
płatki migdałowe | 2 łyżki |
curry | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: