Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztej mojej teściowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
cebula 2 sztuki
wątróbka drobiowa 30 dag
bułka 1 sztuka
boczek 1/2 kg
jajko 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: pasztej mojej teściowej

kurczaka podzielić na mniejsze kawałki i przełożyć do dużego garnka. dodać pokrojony surowy boczek, pokrojone na mniejsze kawałki cebule, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy (ilość wg uznania) i zalać wodą. całość dusić do miękkości mięsa. Wątróbkę udusić w oddzielnym rondelku. wywar przecedzić. bułkę namoczyć w mleku. mięso przebrać i razem z wątróbkę, cebulą i bułką przepuścić przez maszynkę. dodać jajka. całość doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołowa. piec ok. 1 godzinki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 01.04.2012 15:55
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak