Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
mleko 1,5 szklanki
jabłka 2 szt.
sól 1 szczypta
cukier 3 łyżki
jogurt naturalny 200 ml
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy

Ryż opłukać, zalać wrzącym mlekiem i gotować z 1/2 łyżeczki cukru i szczyptą soli pod przykryciem ok. 25 minut. Jabłka obrać, skropić sokiem, zetrzeć na tarce. Doprawić cukrem i cynamonem.
Ryż podać wymieszany z jabłkami. Polać słodką śmietaną lub jogurtem po wierzchu oprószonym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 10.01.2012 17:07
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak