Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na herbatnikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 35 dag
mleko 3 szklanki
budyń waniliowy 2 szt.
cukier 3 szt.
masło 250 g 1 szt.
bita śmietana 1 szt.
mleko 200 ml
masa toffi 1 szt.
orzechy arachidowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na herbatnikach

Dużą prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Przygotować masę budyniową: 1/2 l mleka zagotować, w 1/4 l rozmieszać budynie z cukrem, dodać do gotującego się mleka. Ostudzony budyń utrzeć z masłem (dodając po łyżce). Masa śmietankowa: Śnieżkę ubić na mleku. Ułożenie od dołu: herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śnieżka, krakersy, masa krówka, orzechy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 11.04.2012 11:33
fajne
Zoso 13.07.2011 21:15
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak