Mielone ala zrazy

Mielone ala zrazy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt
  • bułka namoczona w mleku

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, cebulę i namoczoną w mleku, odcisnięta bułkę mielimy.
dodajemy jajka, doprawiamy do smaku.
Formujemy z mięsa wałeczki, obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron.
W między czasie, pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na oleju.
Pieczarki i zraziki układamy w garnku, zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Sos możemy zaprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

30.07.2011 08:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat