Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
grzyby świeże 300 g
cebula 1
masło 1 lyzka
śmietana 18 proc 1
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z grzybami

Ziemniaki gotujemy na pol twardo i kroimy w plasterki. Cebule kroimy w paski i dusimy na masle. Dodajemy grzyby pokrojone do cebuli i dusimy. Ziemniaki ukladamy w naczyniu zaroodpornym, na to kladziemy grzyby, kolejno jajjka pokrojone w kostke i zalewamy to smietana. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak