Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha z dżemem truskawkowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
dżem truskawkowy ok 1\\2 kg
masło 20 dag
jaja 3 szt
cukier puder 1 szkl
śmietana 30% 1\\2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha z dżemem truskawkowym.

Ser mielemy w maszynce, ucieramy z masłem i konfiturą, a następnie przecieramy jeszcze przez sito. Dalej ucieramy na puszystą masę dodajemy po kolei żółtka ze sparzonych jajek, cukier puder i śmietanę. Masę przekładamy do wyłożonej gazą formy na paschę lub na podwójnie złożoną gazę, którą po uformowaniu związujemy. Obciążamy talerzykiem lub innym płaskim naczyniem. Wstawiamy na dobę do lodówki, a przed podaniem dekorujemy świeżymi truskawkami lub ładnymi z konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak