Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka z kaszą manną.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szkl
cukier 3\\4 szkl
jaja 2 szt
margaryna 1\\2 szt
miód 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka z kaszą manną.

Mąkę posiekać nożem na stolnicy ze wszystkimi składnikami na jednolitą masę. Zagnieść. Potem podzielić na 3 równe części. Każdą część z osobna rozwałkować i upiec na blaszce dużej prostokątnej.

Masa:
3/4 litra mleka
7 dużych łyżek kaszy manny
2 duże łyżki cukru
na gotujące się mleko wsypywać kaszę mannę i cukier. Mieszać aby nie przywierało do garnka. Gdy ugotowana kasza wystygnie dodawać do niej jeszcze szklankę cukru i wiórki kokosowe. Dobrze razem wymieszać. Następnie utrzeć 1 kostkę masła i cały czas mieszając dodawać do masy. Wszystko dobrze utrzeć. Przełożyć upieczone placki. Wierzch posmarować polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 08.02.2011 17:17
A czemu z kasza jak jej nie ma w składnikach ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak