Warzywne rozmaitości

Warzywne rozmaitości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolby kukurydzy

    kilka sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    200 ml
  • przyprawa warzywna, np kucharek

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • tymianek

    po 1 gałązce
  • rozmaryn

    po 1 gałązce
  • natka pietruszki

    po 1 gałązce
  • papryka

    po kilka strąków (kolorowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę i kukurydzę umyć, osuszyć. Cebulę obrać. Na drewniane szpadki nadziewać na przemian kawałki kukurydzy, po strąku zielonej, czerwonej i pomarańczowej papryki, kawałki cebuli. Przygotować marynatę: oliwę wymieszać z posiekanymi ziołami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Za pomocą pędzelka posmarować przyprawioną oliwą ruszt i warzywa. Grillować ok. 13 minut, uważając, by warzywa się nie przypaliły. W trakcie pieczenia kilkakrotnie posmarować pozostało marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

29.09.2011 23:04
pyszności

kuklik

03.11.2010 10:53
pyszne szkoda że już po grillu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat