Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25-30 dag
cebula 2 sztuka
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 1/2 kg
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane z grzybami

pieczarki oczyścić a następnie pokroić je w plasterki i podsmażyć na suchej patelni. odlać wodę dodać cebulkę drobno pokrojoną oraz olej i chwilkę dusić. doprawić do smaku solą i pieprzem.
ziemniaki obrać i zetrzeć na tartce o małych oczkach dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i doprawić do smaku solą i pieprzem. na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron na złoty kolor. na każdym jednym placku wyłożyć farsz grzybowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 28.03.2011 15:25
oooooooooooooooooooo
Margo1 08.02.2011 17:49
ja tez nie robiłam
Dorota59 08.02.2011 17:18
z pieczarkami nie robiłam-warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak