Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne paczuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
filet z dorsza 60 dkg
tymianek po 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne paczuszki

Przygotować marynatę: czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Tymianek i koperek posiekać. Sok z limonek wymieszać z oliwą i posiekanymi ziołami. Opłukać i osuszyć filety rybna. Podzielić na mniejsze porcje. Przełożyć do szklanego naczynia, zalać marynatą, przykryć i odstawić na 2 godziny do lodówki. Kawałki ryby wyjąć z marynaty, posypać solą i pieprzem, ułożyć na posmarowanej oliwą folii aluminiowej. Folię zawinąć. Paczuszki grillować przez 10 minut na rozgrzanym ruszcie. Przed podaniem rozwinąć z folii i udekorować plasterkami limonki i gałązkami ziół

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 09.01.2012 19:02
super
Iwona51
Iwona51 20.12.2010 13:27
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak