Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe pączusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
mąka ryżowa 15 dag
jaja 3 szt
mleko 1\\2 l
cynamon
sól
banan 6-7 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe pączusie

Obie mąki mieszamy, dodajemy jajka, cynamon, szczyptę soli i ubijamy na puszystą masę. Dolewamy stopniowo mleko. Dokładnie mieszamy, odstawiamy ciasto na 1 godzinę. Obrane banany kroimy na 4 części (wzdłuż i w poprzek)Każdą ćwiartkę banana zanurzamy w cieście naleśnikowym i wrzucamy na głęboki, rozgrzany tłuszcz. Smażymy, aż ładnie się zrumienią. Wyjmujemy na pergamin, a po odsączeniu podajemy od razu jeszcze gorące, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak