Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle w zalewie musztardowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
woda 5 szklanek
sól 2 łyżki
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
krem z gorczycy z miodem 5 łyżek
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle w zalewie musztardowej

Z wody, soli, cukru, octu, liści laurowych i ziela ugotować zalewę. Dodać musztardę, wymieszać. Ogórki pokroić na ósemki, włożyć koper do słoika i ogórki, zalać ciepłą zalewą. Gotować 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.07.2011 10:42
fajne
Iwona51
Iwona51 26.04.2011 09:53
super na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak