Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 10 daag
śmietana 30% 1 szkl
dżem wiśniowy
aromat śmietankowy
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek jabłkowy

Umyte jabłka cienko obrać ze skórki, przekroić, wyciąć gniazda nasienne. Ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, odstawić w chłodne miejsce. Masło stopić, dodać tartą bułkę i cukier puder. Lekko podsmażyć, mieszając cały czas. Ostudzić. Do przetartych jabłek dodać zapach, wymieszać. Do szklanych pucharków nakładać na przemian cienkie warstwy musu jabłkowego, dżemu oraz tartej bułki z cukrem. Wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę. Przed podaniem udekorować ubitą na sztywno śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak