Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wątróbek drobiowych na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1\\2 kg
masło do smażenia
cebula 2 szt
koniak 1 łyżka
rodzynki 10 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wątróbek drobiowych na ciepło

Z watrobek usunac zolc, nastepnie umyc je i osuszyc. Cebule obrac, umyc, posiekac. Rodzynki umyc dokladnie w cieplej wodzie. Na duzej patelni roztopic maslo, wlozyc watrobki, smazyc kilka minut. Skropic koniakiem i jeszcze kilka minut dusic a nastepnie wyjac z patelni. Na tym samym masle usmazyc posiekana cebule. Ostudzone watrobki posiekac, ponownie wlozyc na patelnie. Wymieszac z cebula i lekko podgrzewajac mieszac jeszcze chwile. Na koniec dodac sol i pieprz. Na goracym masle smazyc chwile oplukane rodzynki. Przed samym podaniem posypac salatke posiekanym jajkiem i rodzynkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 09.07.2011 00:12
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak