Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony sos do ryżu czy makaronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy 500 ml
ogórek konserwowy 3 szt.
cebula 2 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony sos do ryżu czy makaronu

Cebulę pokrój w piórka i posiekaj czosnek, a następnie podsmaż wszystko na oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę i ogórki, dolej przecier pomidorowy.
Całość duś na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku pieprzem i solą oraz ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak