Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w krakersach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
jogurt naturalny 200 ml
krakersy 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w krakersach

Kurczaka kroimy na drobne kawałki i zalewamy jogurtem na ok. godzinę (może być dłużej). Dodajemy nieco soli i pieprzu. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Kawałki mięsa obtaczamy w pokruszonych krakersach. Pieczemy do zrumienienia ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 21.04.2011 23:53
super
wedith1 02.04.2011 12:33
Super pomysł z tymi krakersami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak