Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mleko 1/2 l
mąka pszenna 2 łyżki
budyń śmietankowy 2 łyżki
cukier puder 2/3 szklanki
masło 250 g 1 szt.
jagody 2 szklanki
galaretka cytrynowa 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i jagodami

Krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
3 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 litr wody. Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.07.2011 08:18
takie ciacho to zawsze...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak