Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dynią i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 60 dkg
kiełbasa 30 dkg
jaja 2 sztuki
mąka 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dynią i kiełbasą

Dynię zetrzeć na tarce. Kiełbasę zmielić. Żółtka utrzeć z masłem, dodać mąkę, dynię ,kiełbasę oraz pianę z białek, przyprawić, wymieszać. Smażyć na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 06.10.2011 12:07
racuchy z dynią??? no ciekawe trzeba koniecznie sprawdzić!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak