Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka pojedyńcza 4 sztuki
oliwa 4 łyżki
żółta, zielona i czerwona papryka po 1 strąku
cytryna 1 sztuka
rozmaryn kilka gałązek
ser żółty 15 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z papryką

Mięso natrzeć przyprawą do grilla. Papryki pokroić w paski. Ser pokroić w słupki. W każdej piersi kurczaka naciąć kieszeń. Umieścić w niej paski papryki i ser. Mięso przełożyć na folię, skropić oliwą, obłożyć plasterkami cytryny, dodać po gałązce rozmarynu. Zawinąć w folię, grillować na gorącym ruszcie około 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 10.04.2011 22:48
świetny pomysł
bogumiła3 20.09.2010 16:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak