Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos gulaszowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1\\2 kg
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
kostka mięsna 1
cebula biała 1
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 łyżki
mąka 2 łyżki
woda 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos gulaszowy

Mięso dobrze umyć pokroić w grubą kostkę i wrzucić do miseczki przyprawić : Curry, przyprawa uniwersalną , do gulaszu , cebulę skroić dodać do mięsa. Całość zamieszać i smażyć . Gdy mięso będzie się smażyło to szykujemy w niewielkim garnku wodę , czekamy aż się zagotuje i wrzucamy kostkę mięsną pieczeniową , gdy już się rozpuści wrzucamy wszystko to , co znajduje się na patelni . Gotujemy ponad 1,5 godziny aż wszystko będzie miękkie. Na koniec zaprawiamy woda z mąką , potem troszkę zabielamy jogurtem i mieszamy .Podajemy z makaronem , ziemniakami lub kaszą gryczaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.02.2014 08:57
bardzo dobry sosik
babcia
babcia 07.09.2012 19:26
wygląda znakomicie
babcia
babcia 07.09.2012 19:26
wygląda znakomicie
m1monika 20.09.2011 21:02
extra!
Magdalena80 03.06.2011 23:43
muszę koniecznie zrobić
IZABELA29 06.05.2011 10:55
smaczny tez takie lubię
Margo1 08.02.2011 16:07
dzięki
Katarzyna/kate1980 08.02.2011 15:26
ślicznie Ci wyszedł szczególnie z tym kleksem śmietany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak