Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dkg
cebula 3 sztuki
żółta i zielona paryka po 1 strąku
suszona śliwka kalifornijska 15 dkg
oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę średniej wielkości. Oprószyć solą i pieprzem. Oliwę wymieszać z sosem sojowym i mieloną papryką. Marynatą polać mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki. Papryki pokroić na kawałki, cebulę obrać na cząstki, pomidorki umyć, usunąć szypułki. Na drewniane szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa, śliwki, cebulę, pomidorki i kawałki papryki. Piec na rozgrzanym grillu około 10 minut, cały czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 14.08.2010 07:28
uwielbiam szaszłyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak