Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z fasolką i parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 szt.
fasola szparagowa 30 dag
parówki 30 dag
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bulion drobiowy 1.5 l
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z fasolką i parówkami

Posiekaj cebulę i czosnek, zeszklij je na oliwie. Kiedy będą już szkliste, zalej wodą, możesz też dodać kostkę rosołową, jeśli ich używasz. Parówki pokrój na plasterki, zrumień na oleju. Wrzuć pomidory - jeśli są w całości, trzeba je posiekać lub przetrzeć przez sito. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dużą ilością oregano. Wrzuć fasolę (wcześniej ugotowaną i pokrojoną w 2 cm kawałki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 02.07.2012 21:08
nigdy nie jadłam ale czuje że pyszne
Sarenka 13.10.2011 15:14
fasola na pomidorowo jest zgranym duetem.
Sylwia88 08.02.2011 14:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak