Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowy piaskowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1/2 kg.
margaryna 1 kost.
cukier puder 3/4 szkl.
cukier waniliowy
jajko 4 szt.
mąka 2 szkl.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowy piaskowiec

jagody przebrać i umyć osuszyć i oprószyć 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej,margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,ucierając dodawać po jednym jajku,resztę mąki ziemniaczanej wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,dokładać małymi porcjami do ucieranej masy,dodać połowę jagód delikatnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną pergaminem,na wierzch posypać resztę jagód i upiec w temp.180st.ok.45min.po wystudzeniu ciasto posypać obficie cukrem pudrem i podawać z lodami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 08.10.2013 09:25
Dobrze że mam w zamrażalniku jagody :-)
Ada-Gaba 28.09.2013 06:52
rewelacyjne ciacho
Motorek 30.10.2012 07:31
smaczne ciasto
Ewelina38 08.07.2011 22:44
cisto na czasie, sezon jagodowy w pełni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak