Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe pączki angielskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek waniliowy 300 g
jaja 3 szt.
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe pączki angielskie

Serek wyłożyć do miski, dodać całe jajka i dokładnie masę wymieszać. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać i od razu smażyć.
W rondelku rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżeczką maczaną w gorącym tłuszczu (lepiej odchodzi ciasto od łyżeczki). Odwracać po zrumienieniu. Wyjąć i od razu obtoczyć w cukrze pudrze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 03.07.2011 10:03
ciekawe
FAFIK 27.04.2011 22:09
Fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak