Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna pianka z Ferrero Rondnoir

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ferrero Rondnoir 1 opakowanie
śmietanki kremówki 36% 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
Nutelli 3 łyżki
cukru pudru 5 łyżek
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna pianka z Ferrero Rondnoir

Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty pokruszyć i wsypać na dno.

Śmietankę schłodzić, ubić, dodać cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody. Wymieszać i dodać pokruszone Ferrero Rondnoir. Wyłożyć do tortownicy na rozkruszone biszkopty.

Na wierzchu rozsmarować lekko podgrzaną nutellę. Wstawić do lodówki na dwie godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 22.05.2012 19:22
Rewelacja
caralajna 19.04.2012 06:08
fajne
eli82 13.04.2012 18:43
rewelacja
Magda60 22.02.2012 22:01
super dobre
cukiereczek 16.01.2012 09:53
Wow
Goya 11.11.2011 11:23
pycha
ilka_86 28.08.2011 10:26
super przepis:)
kotlet 01.07.2011 22:13
fajna ta pianka
kotlet 01.07.2011 22:13
fajna ta pianka
Małgorzata106 16.06.2011 18:07
pycha
aguus 08.05.2011 19:48
przepysznie wygląda
Nina7 25.02.2011 09:14
pyszności
Aleksandra45 13.02.2011 14:27
musi byc pyszny
iknkirke 06.01.2011 16:44
pycha
Karolina92 18.12.2010 10:18
porzadny deserek :)
rosik93 16.06.2010 09:10
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak