obwarzanki

obwarzanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • masło

    100 g
  • jajka

    6
  • mleko

    2 szklanki
  • drożdże

    150 g
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Drozdze rozpuszzcamy w cieplym mleku z 2 lyzkami cukru i 2 lyzkami maki. Zostawiamy do wyrosniecia. Dodajemy reszte skladnikow i walkujemy. Wycinamy szklanka kolka, a kieliszkiem dziurki robimy. Odstawiamy do podrosniecia. Smazymy na tluszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat