Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 50 dag
ziemniaki 2 szt.
udka kurczaka 1 szt.
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pietruszka zielona 2 łyżki
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolkowa

Udko zalać wodą, dodać kostkę, posolić i ugotować . Miękkie mięso wyciągnąć. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, włożyć do zupy i ugotować. Gdy jarzyny będą pół miękkie dodać fasolkę szparagową, ugotować. Doprawić śmietaną, maggi, obrać udka z mięsa i włożyć do zupy. Posypać po wierzchu natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak