Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk zapiekany z oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 40 dag
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
czosnek ząbki 3
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
oliwki zielone 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk zapiekany z oliwkami

Filet z indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, papryką, przyprawą do kurczaka dodajemy pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy. Na foli aluminiowej kładziemy mięso, posypujemy z wierzchu oliwkami pokrojonymi w talarki i zawijamy. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia otwieramy folię, aby indyk troszkę odparował.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 01.05.2012 16:29
super wygląda
adam1f 01.05.2012 06:09
dobry
BernadettaP 14.12.2011 17:48
pyszności :)
Marlena/Kinia 06.12.2011 16:57
zbliżają się Święta, więc można by troche w kuchni poeksperymentować... indyk z oliwkami na pewno jest pyszny.
Emilia22 10.02.2011 17:24
rewelacja
Jolanta_P-S 09.02.2011 19:42
Dla mnie zielone oliwki są za gorzkie, wypróbuję ten przepis z czarnymi oliwkami, bo przepis jest ciekawy
Izabela/bella81 08.02.2011 15:59
pięknie wygląda, niestety ja nie lubię oliwek...
Katarzyna/kate1980 08.02.2011 15:25
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak