Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśne grzyby (czarne łepki, maślaki)w occie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne dowolna ilość
Zalewa:
woda 5 szkl
ocet 1 szkl
sól do smaku
cukier do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leśne grzyby (czarne łepki, maślaki)w occie

Na samym początku grzyby trzeba oczyścić(odciąć korzenie itp), a maślaki obrać ze skórki. Do rondelka wlać wodę, ocet, dodać przyprawy i obraną, pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko zagotować, nastepnie dodać do tego grzyby i gotować około 15 minut. Do słoików wlewać wrzącą zalewę wraz z grzybkami(na około 3/4 wyokości słoika). Przygotowane słoiki postawić do góry nogami i trzymać w takiej pozycji, aż słoiki ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.05.2011 17:22
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak