Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk zapiekany z ryżem i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
brokuł 1/2
kukurydza w puszce 3 łyżki
gomasio 2 szczypty
oliwki zielone 10 sztuk
ryż 300 (ugotowany)
ser gouda 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk zapiekany z ryżem i warzywami

Różyczki brokułu gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie na foli aluminiowej wykładamy ugotowany ryż. Na to kładziemy odciśniętego z oleju tuńczyka, kukurydzę, różyczki brokułu i posypujemy pokrojonymi oliwkami. Całość przykrywamy plastrami sera, folię zawijamy i zapiekamy w piekarniku w temp. 180°C przez ok. 15-20 minut. Przed spożyciem można posypać gomasio. Podana ilość składników jest na dwie porcje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.12.2012 10:49
Wygląda bardzo zachęcająco, super!
BernadettaP 29.12.2011 10:00
Podany po mistrzowsku !
Grażyna13 04.12.2011 10:54
Podoba mi się :)
Ewelina38 30.09.2011 09:30
mmmm.... ależ wykwintne jedzonko :P)
Agnieszka_B 06.07.2011 09:27
Zapowiada się bardzo smacznie:)
Jolanta_P-S 28.03.2011 21:04
ciekawy przepis
RenataZ-et 25.02.2011 16:55
Pomysłowy, kolorowy i przede wszystkim zdrowy obiad :)
Monika193
Monika193 18.02.2011 21:35
pycha
Emilia22 10.02.2011 17:27
świetnie wygląda
pawel6 08.02.2011 14:46
smacznie wygląda
ewasylwia 08.02.2011 14:30
apetyczne wyszło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak