Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe spaghetti z krewetkami i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1/2 opakowania
krewetki duże 250 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 3-4 ząbki
cebula 1
sól
pieprz
chilli
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe spaghetti z krewetkami i oliwkami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.

Dodajemy krewetki ( bez ogonków a jeśli używamy mrożonych to należy je wcześniej rozmrozić ), chwilę podsmażamy a następnie dodajemy pomidory,oliwki, sól (trzeba być ostrożnym bo oliwki są zazwyczaj wystarczająco słone), pieprz oraz chilli i dusimy razem przez kilka minut.

Makaron łączymy z sosem i nakładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.08.2012 01:12
dobre
angelika14 02.07.2011 14:00
pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak