Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
boczek wędzony 20 dag
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwki zielone 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem i oliwkami

Boczek i oliwki kroimy w kosteczkę. Jajka mieszamy z pieprzem. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, gdy zacznie się wytapiać wlewamy jajka. Smażymy nieustannie mieszając. Gdy białko zacznie się ścinać dodajemy jeszcze oliwki i kończymy proces smażenia. Można podawać z chlebem i serem camembert.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.10.2012 09:38
pysznie , ja osobiście dałabym zamiast boczku jakąs chudą wędlinkę .
ben-ka 23.10.2012 08:44
z boczkiem bardzo lubię ale z oliwkami nie smażyłam jajek.
Joanna108
Joanna108 24.05.2012 22:39
a oliwkami - a to ciekawostka
angelika14 09.03.2011 15:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak