Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z czosnkiem na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
porcja rosołowa 1 sztuka
czosnek ząbki 4
koncentrat z buraków 330 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
kostka rosołowa 2
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z czosnkiem na ostro

Do zimnej wody wkładamy obrane buraki, kostki rosołowe oraz porcję rosołową. Na małym ogniu gotujemy ok. 1 godziny. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, koncentrat z buraków, resztę przypraw i gotujemy kolejną godzinę. Przed podaniem zupę można przelać przez sitko, aby pozbyć się wszelkich dodatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.06.2011 08:25
tez taki lubię
jolaxa 25.05.2011 22:44
pycha
Grażyna13 09.03.2011 08:29
Lubie taki barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak