Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kOTLECIKI MIELONE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 80 dkg
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kOTLECIKI MIELONE

Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, startą cebulę, drobno posiekaną natkę i przyprawy wg uznania. Dokładnie wyrobić masę. Jeżeli będzie za rzadka, dodać trochę bułki tartej. Formować płaskie kotlety i układać na cienko posmarowanej oliwą folii aluminiowej. Piec na rozgrzanym grillu, aż będą rumiane. Podawać z sałatką z pomidorów z marynowanym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.09.2010 11:17
mielone to każdy lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak