Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

listki szczawiu 4
podgrzybki 1,5 szklanki
cebulka
masło 3 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw z grzybami

Będziemy potrzebować 4 szklanki listków szczawiu , tylko bez ogonków i te listki zalewamy sporą ilością wrzątku a po 3 minutach odcedzamy i siekamy . Grzyby muszą być drobno pokrojone i będziemy potrzebowali 1,5 szklanki tych posiekanych , cebulkę też siekamy i grzyby z cebulką dusimy na 2 łyżkach masełka na malutkim ogniu. Potem dodajemy szczaw , doprawiamy do smaku i całość przekładamy do naczynia gdzie zapiekamy smarujemy masłem posypujemy serem i pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak