Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
pieczareki całe 5 sztuk
szczypiorek usiekany 1 łyżka
gomasio 2 łyżeczki
mleko 80 ml
smalec 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami i szczypiorkiem

Na rozgrzaną patelnię ze smalcem wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy. Po odparowaniu soków dodaję szczypiorek i smażę ok. 5 minut. W międzyczasie jajka mieszam z mlekiem, gomasio oraz pieprzem. Następnie masę jajeczną wlewamy na patelnię i nieustannie mieszając zwiększamy ogień. Można podawać z bagietką posmarowaną masłem i posypaną gomasio. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.11.2012 08:35
pyszna jajeczniczka...
ben-ka 17.11.2012 16:58
taką to i ja bardzo lubię:)
Katarzyna/kate1980 09.03.2012 21:27
superowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak