Bigos z golonką

Bigos z golonką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 - 1,5 kg
  • cebula

    2 duże
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1 szklanka
  • goździki całe

    4 sztuki
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • oliwa

    2 łyżki
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę natrzeć solą i obsmażyć. Kapustę opłukać i odcisnąć, wymieszać z poszatkowaną cebulą, posolić, popieprzyć, dodać resztę przypraw. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch położyć golonkę. Piec co najmniej 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

23.03.2011 23:50
pomysł na obiad- rewelacja

Jaheira11

23.03.2011 23:43
super

Jaheira11

23.03.2011 23:43
super

iwona332

27.09.2010 00:41
super

Allice

16.09.2010 18:35
Uwielbiam bigosik :P..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat