Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z owocami.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwiń 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
pieprz
sól
przyprawy do drobiu 1 łyżeczka
bazylia świeża 1 łyżeczka
szałwi i miety 1 łyżeczka
masło do smarowania formy
ananas 1 puszka
bulion 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z owocami.

Mięso umyć i wysuszyć, natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Odstawić na kilka godzin. Głęboką formę wysmarować masłem, ułożyć mięso i piec w nagrzanym piekarniku ok 20 min, podlewając bulionem i sokiem z brzoskwiń i ananasów. Następnie do garnka zlać sos, żelatynę rozpuścić w 2 łyzkach wody i dodać do sosu. Wystudzone mięso pokroić na centymetrowe plastry, ułożyć na półmisku, ozdobić ananasami i brzoskwinią i zalać sosem z żelatyna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.04.2011 14:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak