Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jagnięce w rozmarynie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotleciki jagnięce 8 sztuk
liść szałwii 8 sztuk
rozmaryn 2 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jagnięce w rozmarynie

Przygotować marynatę: obrany czosnek i zioła dokładnie rozetrzeć, dodać podgrzaną oliwę, wymieszać. Odstawić na godzinę. Mięso opłukać, osuszyć i delikatnie ugnieść dłonią. Natrzeć mocno przygotowaną marynatą. Ułożyć w folii aluminiowej, zalać resztą oliwy. Zawinąć i odstawić na minimum 3 godziny. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Pod koniec pieczenia oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.02.2012 19:10
smaczne mięsko
Karolcia12 22.10.2010 14:23
jagnięcina brzmi smacznie
plocia 21.10.2010 19:52
Spróbowałam i polecam innym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak