Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na wędzonce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 40 dkg
ziemniaki 1/2 kg
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszka 1 pęczek
kostka rosołowa 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
groch 20 (połówki)

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na wędzonce

Wędzony boczek pokroić w kostkeczkę, zalać wodą, zagotować. Dodać groch połówki. Wrzucić kostkie rosołowę, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy groch się rozgotuje dodać startą na grubej tarce jarzynę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy będą miękkie doprawić i posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 24.05.2011 09:18
ciekawe
AgaS10 07.04.2011 11:47
taką lubię:)
RenataZ-et 19.02.2011 13:44
Świetna, aromatyczna zupka
agnieszka137 08.02.2011 13:06
och, musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak