Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z rukolą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 limonki,4 lyżki oliwy,1/2 łyżeczki soli grubo ziarnistej . .
mięso wołowe 70 dag
rukola . garść

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z rukolą.

Posiekać drobno bazylię,dodać do mięsa,wymieszać wlać oliwę.Doprawić częścią pieprzu,sola i sokiem z limonki,wymieszać.
Tatar wyłożyć dekoracyjnie na talerzyki,przybrać umytymi listkami rukoli i natki oraz drugą, pokrojoną na cząstki limonką.Na koniec posypać odrobiną soli oraz swierzo zmielonego pieprzu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 05.07.2010 20:28
tataer, stara potrawa jak swiat
darek6 31.05.2010 22:42
Palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak