Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp duszony w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 600 ml
cebula
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
cytryna
karp 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: karp duszony w piwie

do rondla wlać piwo,dodać cebulę pokrojoną i czosnek,liść,seler,doprawić solą i pieprzem.zagotować ,zmniejszyć ogień,gotować ok.10.minut.dodać karpia,i dusić na małym ogniu 15 minut.Wyjąć rybe,wywar odparować do 1/3 objętości.Rybę podawać z ziemniakami,polaą sosem piwnym,udekorowaną cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.06.2013 17:27
bardzo smaczny
Norgiusz 29.04.2012 06:46
musze sprobowac
krokodyl 14.04.2012 16:08
extra
berys18 24.03.2012 15:18
ciekawy pomysł z tym piwem
Tika4444 11.02.2012 18:14
fajny pomysł
Tika4444 11.02.2012 18:14
fajny pomysł
joanna77 23.09.2011 13:32
super
ankaryba 06.08.2011 21:01
super
AgaS10 13.04.2011 20:14
uwielbiam karpia:)
IZABELA29 19.03.2011 19:04
ciekawy sposób na pana karpia
halinka1011 08.02.2011 11:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak