Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne w parmezanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 450 g
jajko
kajzerka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
parmezan starty 3-4 łyżki
koperek
sól
pieprz
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne w parmezanie

Rybę i cebulę mielimy.

Dodajemy odciśniętą a uprzednio namoczoną w letniej wodzie kajzerkę, jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dodajemy posiekany koperek a następnie wszystko delikatnie mieszamy.

Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułki tartej.

Z masy formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej wymieszanej ze startym parmezanem a następnie smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 03.12.2011 13:39
mniam
Sarenka 09.10.2011 09:26
Uwielbiam kotlety rybne. Dwa dni temu zrobiłam podobne kotleciki, z tym że bez sera, a z kalafiorem i brokułem.
Koper 30.09.2011 22:08
bardzo fajne
alaaa 20.04.2011 21:34
smaczne
eli_555 11.02.2011 19:47
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak