Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka po staropolsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Kolendra cała Prymat
czosnek ząbki 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1/2 szkalnki
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po staropolsku

Karkówkę umyć dokładnie. przyprawy rozgnieść w moździerzu, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie przyprawy wymieszać dokładnie z oliwą (opcjonalnie można dodać rozmaryn, tymianek, kto co lubi ), karkówkę wstawić do takiej marynaty na noc. Można obrócić na drugą stronę. Następnie obsmażyć na patelni z każdej strony aby stworzyć skórkę mięsa. Potem włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę i zapiąć klipsami. Piec w temp 180 stopni około 1 godz. 15 minut. Podawać można na ciepło, z marynaty zrobić sos zagęszczony mąką i śmietaną lub na zimno jako wędlinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 13.03.2012 15:09
pycha
IlonaAlbertos 07.04.2011 23:28
Apetycznie się prezentuje.
Iwusia 04.03.2011 23:05
wspaniała :)
polly66 14.02.2011 09:19
cudo!
misia53 13.02.2011 18:02
Gdy popatrzysz na karkówkę , to poleci ci wnet ślinka , jest soczysta i różowa .... jednym słowem \"lux\" wędlinka!
meredith 13.02.2011 16:46
bajeczna
Misiek1 08.02.2011 11:26
bardzo smacznie wygląda:)
banditka 08.02.2011 10:14
DO PRZEPISU- Oczywiście karkówke przed włożeniem do marynaty obwiązujemy sznurkiem aby nam się nie rozeszła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak