Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z kawą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1/2 szkl
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
miód 25 dag
masło 5 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
kawa naturalna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cykier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z kawą

Mleko z miodem, masłem i połową cukru zagotować. Do gorącego dodać przyprawę do pierników i kawę, wymieszać, wystudzić. Dodać żółtka utarte z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.05.2013 23:08
Muszę wypróbować.
Dorota59 23.06.2012 16:50
pyszny taki kawowy
zuzanna_z 29.03.2012 11:58
fajne
Reda 26.09.2011 10:22
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak