Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony z winem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
wino białe wytrawne
pieczarki
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony z winem i pieczarkami

Schab polewamy winem bialym, nacieramy przyprawaiami, kroimy pieczarki i dodadjemy do naczyniu. Schab nakluwamy widelcem. Podczas pieczenia czesto polewamy winem, by mieso nie bylo za sluche. Przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy ok 60 minut w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 27.04.2012 15:52
dobre
Elżbieta8 06.11.2011 19:40
bardzo smaczne
Elżbieta8 06.11.2011 19:40
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak