Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figlarne roladki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1/2 pęczka
szynka indycza w plasterkach 15 dkg
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Figlarne roladki

Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki. Ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem mleka i łyżeczki cukru. Następnie schłodzić je w zimnej wodzie. Pokroić chleb i posmarować kromki masłem. Szparagi owinąć plasterkami szynki konserwowej ( w wersji na bogato, np. szynki parmeńskiej). Każdy tak przygotowany rulonik przekroić na pół. Roladki układać na kromkach chleba z masłem. Kanapki udekorować listkami rukoli lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 16.11.2010 12:14
mniam
justyna111 26.09.2010 18:18
super
Lidia11 26.09.2010 15:44
fajna nazwa
Karolcia12 20.09.2010 21:56
apetyczne
pauluna
pauluna 25.08.2010 20:06
smaczne
marzencia2007 06.08.2010 13:32
fajny przepis :)
izoldaaa6 04.08.2010 13:32
kiedys jadłam cos podobnego i było pyszne :0
plocia 04.08.2010 12:37
ze szparagami jeszcze nie robiłam ale czas wypróbować
RenataZ-et 04.08.2010 11:21
Figlarny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak